Početak izrade Zakona o učeničkom i studentskom radu

S radom je počela Radna skupina za izradu nacrta prijedloga zakona kojim će se urediti zapošljavanje i rad učenika i studenata. Izrada ovog zakona rezultat je pregovora Hrvatskog studentskog zbora s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Ministarstvom financija ranije ove godine oko problematike oporezivanja studentskog rada.

Na prvom sastanku 14. ožujka Ministarstvo znanosti i obrazovanja je informirali sudionike o želji izvanrednih studenata koji nisu u radnom odnosu da im se dopusti rad preko Student servisa. O ovome i o pitanjima informatizacija sustava, radnog iskustva te drugim pitanjima koje će uređivati ovaj zakon raspravljat će se na idućim sastancima.

Predstavnici Hrvatskog studentskog zbora u Radnoj skupini su Marko Lepoglavec sa Sveučilišta u Zagrebu i Šimun Rogoznica sa Sveučilišta u Rijeci.

HSZ poziva sve zainteresirane da nam se jave s komentarima i prijedlozima koje bi naši predstavnici mogli iznijeti na sastancima Radne skupine. Priliku za iznošenje mišljenja javnost će imati i kada zakon uđe u fazu javnog savjetovanja.